Spaghetti carbonara to potrawa powstała w połowie dwudziestego wieku. Oparta głównie na masie jajecznej, boczku i długo dojrzewającym serze. Pasta w 100% włoska łączona z wieloma różnymi makaronami. Moja wersja to po prostu makaron spaghetti. Bardzo prosta, a zarazem wyborowa opcja na obiad czy kolacje. Tym razem jednak dodamy moja ukochaną cukinie ! <3 Mam nadzieje, że wypróbujecie podzielicie się ze mną wrażeniami. Z chęcią dodam na bloga zdjęcia waszych dzieł, wystarczy tylko podesłać mi zdjęcie na fanpage ! –> FANPAGE
Wróćmy jednak do przepisu…
Czytaj więcej
W tym roku mam okazje być na dwu-tygodniowym
wyjeździe po zachodnim wybrzeżu USA.
Średnio co trzy dni zmieniamy miejscówkę.
Pierwszy STOP to SEATTLE w stanie Washington.
Miasto położone nad zatoką Pudget, przepełnione ogromną ilością drzew iglastych.
Spędziliśmy tu trzy cudne dni. Dzięki Bogu pogoda dopisała
nam w 100%. Słonko grzało nasze główki od rana do nocy.
Czytaj więcej
Ostatnio wybraliśmy się na weekend do Austin, stolicy Texasu.
Znajduje się tam najlepszy (i najdroższy) uniwersytet w Texasie.
Koszty jakie studenci muszą płacić za uczenie się tam i utrzymanie to jakieś kpiny!
Sam apartament miesięcznie to koszt od $700. Ceny za studia przekraczają $20 tyś. (około 70 tyś zł) za semestr !
Trzeba być nie tylko bogatym, ale też wziąć kredyt studencki.
Czytaj więcej
Mam dla Was dzisiaj przepis równie amerykański !
Nie wiem czy u Was w domach też jest taki zwyczaj wykorzystywania suchego chleba do tzn. Chleba w jajku. Moczy się kromki chleba w masie jajecznej na słono, czasem posypuje serem i je się na śniadanko… MNIAM ! Dla amerykanów ta wersja jest nieco mniej znana, gdyż tu
przygotowuje się tzn. FRENCH TOASTS. Czyli po prostu chleb w jajku ale na słodko. Ten przepis już się pojawił na blogu –>
French toasts ! Dzisiejsze tosty będą dodatkowo nafaszerowane truskawkami !
PYCHOTA !
Czytaj więcej
Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną zupę brokułową, która jest mało kaloryczna, zaspokaja nasze apetyty i możemy ją modyfikować w zależności od naszych podniebień. Zupka jest szybka w przygotowaniu, podać ją możemy w towarzystwie grzanek, makaronu czy po prostu tartego żółtego sera. Możemy dodać troszkę imbiru, aby dodać zupce charakteru… Wszystko zależy od tego co gra w waszych duszach! Ja daje Wam podstawę, ale zarazem mój sposób na ta zupkę 🙂
Czytaj więcej
if($options['TabPosition']=='Middle' && in_array($options['TabDesign'],array(3,6)))
{
$fblbHead_top_margin=-30;
}
if($options['TabPosition']=='Middle' && in_array($options['TabDesign'],array(1,2,4,5)))
{
$fblbHead_top_margin=-78;
}
if($options['TabPosition']=='Top' && in_array($options['TabDesign'],array(3,6)))
{
$fblbHead_top_margin=($options['Height']/2)*-1;
}
if($options['TabPosition']=='Top' && in_array($options['TabDesign'],array(1,2,4,5)))
{
$fblbHead_top_margin=($options['Height']/2)*-1;
}
if($options['TabPosition']=='Bottom' && in_array($options['TabDesign'],array(3,6)))
{
$fblbHead_top_margin=($options['Height']/2)-60;
}
if($options['TabPosition']=='Bottom' && in_array($options['TabDesign'],array(1,2,4,5)))
{
$fblbHead_top_margin=($options['Height']/2)-155;
}
?>