Długo nie dodałam tu nic kulinarnego. Ale przyznaję, że trochę odpoczęłam. Na wyjeździe jedliśmy śniadania w hotelu a kolacje w restauracjach … Nie było nawet cienia szansy, że uda mi się coś zgotować 🙁 Ale wróciłam i zabieram się do roboty. W najbliższym czasie postaram się dodać tu przepisy typowo amerykańskie.  W związku ze zmiana czasu, bardzo ciężko jest mi się przestawić, 
więc chodzę spać późno w nocy a wstaje koło godziny 12 … I wtedy właśnie zabieram się za robienie śniadanka. 
Dzisiaj daję wam dość ciekawą propozycje na poranne niebo dla podniebienia  nazwaną przeze mnie Oatpizza na słodko.  
Składniki:
| Mleko | 1 szklanka = 250g | 1 łyżka = 15g | 
| Cukier | 1 szklanka = 240g | 1 łyżka = 14g | 
1 szklanka startego jabłka 
1 jabłko do obrania i pokrojenia w kosteczkę
2 jajka  
3/4 szklanki mleka 
1/4 szklanki brązowego cukru 
1/2 szklanki suszonych owoców (mogą to być rodzynki czy żurawina )
2 szklanki płatków owsianych
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
Zaczynamy:
Mleko ubijamy z jajkami, po czym dodajemy cukier oraz starte jabłka. 
Dodajemy proszek wraz z cynamonem. 
Wszystko dokładnie mieszkamy aby smak cynamonu dokładnie 
zapoznał się ze wszystkimi składnikami.  
Dopiero potem dorzucamy płatki owsiane i suszone owoce. 
Ponownie mieszamy. 
Powstałą masę wlewamy do okrągłej formy posmarowanej oliwa z oliwek. 
Na wierzchu wysypujemy pokrojone w kosteczkę jabłko i możemy dodać troszkę cukru. 
Nastawiamy piekarnik na 190 °C
I pieczemy przez około 25 minut, żeby stało się brązowe i bulgotało. 
Jeśli ma nam to służyć za ciepłe śniadanie to nie czekamy kroimy w rożki i zjadamy  ze smakiem np. z bitą śmietaną lub jogurtem.  Moje służyło raczej przekąsce w trakcie prasowania ciuszków po powrocie. 
A uwierzcie mi na zimno smakuje równie dobrze ! 
SMACZNEGO !!!

        	










		
	
		
	
		
		
		
O rany!! to musi być dobre! zrobię!
jestem zaszokowana:) masz talent. ja lubie gotować,ale robie to tylko i wyłącznie kiedy naprawde mam na coś dużą ochote lub jestem do tego poprostu zmuszona,a widac,że Ty robisz to z pasji za co bardzo,ale to bardzo Cie podziwiam pozdrawiam 🙂
zapraszam do wspolnego osberwowania 🙂 http://gabrielakugla.blogspot.com/