Truskawkowo jeżynowy smoothie z sojowym mlekiem
Gdyby tylko w Polsce mielibyśmy na porządku dziennym dostępne takie produkty jak tu …
<3 Byłabym bym w niebie.
<3 Byłabym bym w niebie.
Uzależniłam się od mleka kokosowego i mleka migdałowego,
albo nawet ich połączenia. Są bardzo smaczne,
mają aż 4 razy mniej kalorii od 2% mleka, 50 % więcej wapnia
i są delikatne w smaku. Możemy po prostu wymienić
nasze krowie mleko na mleko kokosowe, migdałowe czy sojowe!
Ja jem z nim płatki, dodaje do kawy i uwielbiam ich smak w koktajlach owocowych!
Dzisiaj właśnie taki przepis z mlekiem “nie-krowim” dla Was mam <3
Truskawkowo-jeżynowy smoothie z mlekiem sojowym
Mleko | 1 szklanka = 250g | 1 łyżka = 15g |
Składniki:
1 szklanka truskawek
1 szklanka jeżyn
1 szklanka mleka sojowego ( najlepiej niesłodzonego )
Ja dodaje również 1/2 szklanki pokruszonego lodu <3
Owoce myjemy odcinamy zielone części i jeśli blender tego wymaga kroimy.
Z dodatkiem mleka wszystko blendujemy na gładki napój.
SMACZNEGO !!!