16 sierpnia 2014 Martyna Mierzwa

Truskawkowo jeżynowy smoothie z sojowym mlekiem

image_pdfimage_print
Gdyby tylko w Polsce mielibyśmy na porządku dziennym dostępne takie produkty jak tu … 
<3 Byłabym bym w niebie. 
Uzależniłam się od mleka kokosowego i mleka migdałowego,
 albo nawet ich połączenia. Są bardzo smaczne, 
mają aż 4 razy mniej kalorii od  2% mleka, 50 % więcej wapnia 
i są delikatne w smaku. Możemy po prostu wymienić 
nasze krowie mleko na mleko kokosowe, migdałowe czy sojowe! 
Ja jem z nim płatki, dodaje do kawy i uwielbiam ich smak w koktajlach owocowych! 

 
Dzisiaj właśnie taki przepis z mlekiem “nie-krowim” dla  Was mam <3 
  
Truskawkowo-jeżynowy smoothie z mlekiem sojowym 
 
 
 
Mleko1 szklanka = 250g1 łyżka = 15g
 
Składniki: 
1 szklanka truskawek
1 szklanka jeżyn
1 szklanka mleka sojowego ( najlepiej niesłodzonego )
Ja dodaje również 1/2 szklanki pokruszonego lodu <3
 
podpisaneskaldniki
 
 
Owoce myjemy odcinamy zielone części i jeśli blender tego wymaga kroimy. 
Z dodatkiem mleka wszystko blendujemy na gładki napój. 
 
 
podpisanehowto
 
 
 
 
 
 
SMACZNEGO !!!
 
opcja22
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress