5 września 2014 Martyna Mierzwa

Ciasteczka z kokosowo-białą czekoladą / White chocolate coconut cookies(eng.version)

image_pdfimage_print
 

Tak ten czas szybko leci… Już cały sierpień za nami. Skończyłam już pracować, ale chce Wam pokazać jeszcze parę zdjęć z całego miesiąca. Jednak zanim dodam zdjęcia, wrzucam Wam przepis na pyszne ciasteczka, których zrobiłam wczoraj około 50 ciasteczek na pożegnalny lunch w pracy. Ciasteczka można robić z różnymi czekoladami, mi jednak najbardziej smakuje z czekoladą kokosową (białą) Słodziutkie niemal jak kokosanki <3 Proste i szybkie w przygotowaniu. 

                                                         Dzisiaj mało gadania, a więcej oglądania. 

This time passes so fast… Whole august is already gone. 
Fortunately/unfortunately I am done with work and I want to show you a little bit more from the past month. Before adding some pictures I want to share with you a great recipe for white-cholocolate coconut cookies.  I made about 50 cookies yesterday as my boss decided to organize me a potluck lunch. 
If you decide to use this recipe don’t hesitate to use different kinds of chocolates either. 
These lovely cookies are super easy to make and are not time-consuming whatsoever. 
I guess that’s all for today…. 
 
 
 
 
 
 
Ciasteczka z kokosowo-białą czekoladą
White chololate coconut cookies
 
Cukier1 szklanka = 240g1 łyżka = 14g
Mąka pszenna (biała)1 szklanka = 150g - 170g1 łyżka = 10g
Mąka ziemniaczana1 szklanka = 200g1 łyżka = 12g
 
Składniki:
Ingredients: 
 1 jajko (1 egg)
3/4 szklanki masła  (3/4 cup butter)
3/4 szklanki cukru (3/4 cup sugar)
2 szklanki mąki (2 cups flour)
1 łyżeczka sody (1 tsp baking soda)
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (2 tsp vanila extract)
1 duża biała czekolada o smaku kokosowym (1 coconut white chocolate bar)
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej (2 tsp potato starch)
 
podpisanemaniaczkamaniaczkaskype
 
 
Zaczynamy:
 
Jajko, rozpuszczone masło, ekstrakt waniliowy i  cukier ucieramy na gładką masę.
 
Let’s begin:
 
Combine the egg, melted butter, vanill extract, and sugar in a big bowl, 
and mix them all together. 
 
podpisanebasen4
 
 
Do takiej masy wsypujemy oba rodzaje mąki razem z sodą. 
Dokładnie mieszamy po czym dosypujemy pokrojoną w kosteczkę czekoladę 
i ponownie mieszamy.
 
Add flour, potato sarch, and baking soda to the mixture and mix again. 
Then add the chopped chocolate bar and mix yet another time. 
 
 
podpisaneRAW_0974-checker
 
 
Z takiej masy formujemy kuleczki, układamy na blaszce z pergaminem i spłaszczamy. 
Masa jest dość kleista dlatego łatwiej nam będzie gdy posmarujemy
 sobie ręce małą ilością oleju lub oliwy. 
Takie ciastka pieczemy w temperaturze 180*C przez 12 minut. 
 
Shape the mixture into balls then press onto a baking sheet. You should spray your hands with PAM or any other type of oil so the dough doesnt stick too much. 
Bake for 12 minutes in the 350* F  preheated oven.
 
 
podpisanepieczenie
 
 
 
 
 
 
SMACZNEGO !!!
ENJOY !!!
 
podpisanemaniaczkatoooooo
 
 
 
 
 
 
 
A teraz zapraszam na zdjęcia …
 
And now I would like to invite you to look at some pictures from the past month… 
 
 
podpisane2345
 
podpisaneIMG_5762-side
 
podpisanepo
 
 
 
podpisaneoutfit
 
 
 
 
 


podpisaneRAW_0822

 
podpisanesniadanko
 
 
podpisanejako
 
 
podpisanepokoj2
 
 
 
 
 
podpisaneRAW_0888
 
 
 
 
 
MIŁEGO DNIA !
 
HAVE A WONDERFUL DAY !

Komentarzy (7)

  1. Anonymous

    okej nie ma problemu, w poniedziałek może być 🙂 właśnie chciałabym jakieś słodkie muffinki lub ciasteczka 😀 a tak w ogóle świetne przepisy, uwielbiam z Tobą gotować i piec! ♥

  2. Anonymous

    świetny przepis! pyszne ciasteczka wyszły ♥ może masz jakiś pomysł na babeczki czy ciasteczka na dzień chłopaka?

    • A na kiedy Byś potrzebowała ? 🙂 Moge przygotować przepis jutro ?:) Dodam w Poniedziałek 🙂 Jesli potrzebujesz szybciej mogę wysłać ci jakiś cudownie słodki przepis na maila 🙂

Skomentuj Anonymous Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress